perjantai 26. marraskuuta 2010

Nykyaikana on lukematon määrä vääriä polkuja

Havahduin juuri siihen, että vuonna 2010 on julkaistu aivan järkyttävä määrä uutta, hyvää musiikkia. Eksyin äsken YleX:n Tuorein 2010 -kilpailun sivulle, ja rupesin katsomaan vastausvaihtoehtoja ajatuksella "äänestämpä nyt Stam1naa, kun se on kuitenkin se ainut viisas vaihtoehto". Eksyin siis sivulle Stam1na.comin kautta. Ensimmäisenä oli ehdokkaat Kotimainen albumi -kategoriassa. Mie rupeen lukemaan sitä listaa, ja suu loksahtaa auki. Onko todellakin Viimeinen Atlantis, Pojat ei tanssi, Helsinki Shangri-La ja Astronautti julkaistu tänä vuonna? Itsellä nousee mieleen myös albumit Recovery, Sydänjuuret, I, Equals One Sudden Death, Routa, Kylmästä lämpimään, Kipupisteet... Omalta osaltaan myös Lohuton, 7th Symphony, Opium Grilli jne, noita kolmea on tullut kuunneltua vähemmän, mutta nekin potkivat. Mikään ulkomaalainen artisti taas ei ole säväyttänyt. (Paitsi se Eminem.) Miun musiikkimaku on avartunut tänä vuonna niin järkyttävän paljon, on tullut Gagat, Jukka Pojat, Eminemit, Swiftit, Pariisin Keväät, Palefacet, mitkä muut? Lisäksi uusia synkempiä rakkauksia on löytynyt myös paljon, esim. Dødkvlt, Black Sun Aeon, Raaka-Aine, sitten kaikkea jännää.

Mie soitin tänään yli tunnin koskettimia. Otin hyllyltä kohtuupaksun nivaskan nuotteja, joukossa oli niin bändikerhonaikaisa kuin tyttöbändin biisejä, Kotiteollisuutta ja jotain muuta. Oli vapauttavaa vain ruveta soittamaan keksien samalla rytmiä soinnuille ja laulella siinä päälle. Tajusin, että mie kaipaan oikeasti bändissä sitä kosketinsoittaja/laulaja-roolia, siitä on noin vuosi kun miun viimesimmät treenit sellasella kokoonpanolla on loppunu. Tuntuu hieman tyhjältä. Okei, miulla on kyllä Mursut, mutta me ei vielä treenata (toivon että pian kuitenkin!) ja siellä tulen olemaan laulaja/kakkoskitaristi/hanuristi/jotain, ensimmäinen ainakin 100% varmuudella. Toki mie sanoitan ja sävellän, mutta se on erilaista. Ehkä mie rupeen tekemään yhden naisen orkesterikokoonpanolla kiipparit feat laulu jotain herkkiä biisejä tai tyyliin Swift-covereita. No se jää nähtäväksi.

Oon suunnitellu tekeväni blogipostauksen miusta ihan sielät ensimmäisistä kuukausista alkaen nykyhetkeen asti. Laittasin kuvia ainakin melkein joka vuodesta, jos jaksan ja löydän kuvia. Saa nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti